nedjelja, 14. prosinca 2008.

sarma



ovaj recept postavljam,zbog kcerke,udata je,a daleko od mame,lakse joj je procitati i pogledati,nego preko telefona slusati :)
potrebni sastojci:
kiseli kupus(oko 2kg)
1kg.mljevene junetine
250gr.rize
2zlicice soli
2zlicice vegete
2zlicice crvene paprike(slatke)
malo mazurana(nije uvjet)
malo papra(nije uvjet)
prprema:
prvo pripremimo kupus....odvojiti listove od korijena....korijen na listovima(zadebljanje)istanjiti nozem....
meso,opranu rizu,i zacine,dobro izmjesati....
smjesu stavljati na list kupusa,jednu stranu prebaciti,zamotati i drugu stranu ugurati unutra....stisnuti(u ruci,saci),da istisnemo tekucinu,koja je ostala unutra....




na dno serpe,staviti sitno sjeceni kupus(isjeci ostatke glavice kupusa,koja nije upotrebljiva)....slagati sarmu na kupus(sjeceni)....

opet pokriti kupusom,pa opet preko njega slagati sarmu.... mozes staviti,sitno sjecenog suhog mesa ili sudzuka,da zamirisi(nije uvjet)
kada je sarma,zamotana i stavljena u serpu(lonac)doliti vodu(da prekrije sarmu)....
staviti na jaku vatru da prokuha,pa ,smanjiti vatru, i kuhati 2h....paziti da voda ne uvrije(dodavati po malo vode)....
kada je sarma kuhana,dodati:prstohvat soli,prstohvat vegete i pustiti nek jos kuha(oko 5min.)....
napraviti zaprsku:
3-4 zlice ulja(velike)staviti nek se ugrije...u vruce ulja staviti zlicu brasna i prprziti,dodati zlicicu crvene paprike i odmah maknuti s vatre,da ne izgori paprika,promjesati i sipati u sarmu koja kuha....pustiti jos 10-ak min.da kuha i maknuti s vatre....
s obzirom,da moja jedinica(kcerka)voli jesti hladnu sarmu,direktno iz hladnjaka i direktno iz serpe,nek je prije konzumacije,dobro ohladi....ljubi te tvoja mama ;)

Broj komentara: 6:

Unknown kaže...

Postovana gospodjo,Vi ste me inpresionirali vasom kuhinjom.Postao sam ovisnik o vasem blogu.Tako Vi to lijepo i slikovito ucinite da bi i najveca budala mogao napraviti neko od vasih jela.
Ja vam se zahvaljujem i zelim Vam sve najbolje kao i vasoj obitelji!

pull kaže...

oooooo.....bas vam hvala...kako sam sretna,zbog ovih rijeci....i vama i vasoj obitelji,sve najbolje od mene i mojih...ako ipak nesto,ne bude jasno,samo pitajte ;)

Boki kaže...

draga puli vaši recepti eu melem za dušu veliko vam hvala od srca radujem se svakom vašem receptu sve najbolje tvojoj obitelji sretni su što vas imaju iskren pozdrav olga

pull kaže...

hvala,draga olga,nemas pojma kako mi je drago,kad mi se javite(cure sa coolke)...
navikla sam na vas,falite,no sto je tu je....evo vas ovdje i zbog toga vam hvala :) :) :)

ani kaže...

Draga pull evo i ja da se pridruzim sa velikom pohvalom i da kazem da stvarno do sada nisam naisla na ovakovo objasnjenje kao ovo vase.Ovo kad covjek cita ovako jasno i detaljno napisano razboli se i jedva ceka da sam krene u ostvarenje.Veliki pozdrav.

pull kaže...

hvala ani :)