petak, 19. prosinca 2008.

tikvenjaca



sastojci:
tijesto
1/2kg.brasna
2 zlicice soli(male cajne)
300ml.vode
pustimo da odstoji 15min. i podjelimo na 2 djela
razvaljamo i stavimo u namascenu posudu da odstoje jos 20min...
priprema fila:
3 srednje tikvice
-odsjecemo im rubne djelove(dio gdje je bio cvjet i dio di su se drzale za lozu),oljustimo ih i isjecemo na kockice....ove mlade tikvice sjecemo u cjelosti,kod velikih-zrelih tikvica,odstranimo kostice i sjecemo samo,,meso,,tikvice
-mlade tikvice posolimo(netom prije sipanja na jufku)1 zlicica soli.....razvucemo jufku i stavimo tikvicu na rub jufke...zarolamo,presjecemo tik uz zarolanu jufku i napravimo kolutic(na stolu) prenesemo u namascenu tepsiju i slazemo dalje,zarolane jufke... ovako

-polijemo s malo ulja i stavimo peci u zagrijanu pecnicu,(250*)dok ne dobije lijepu rumenu boju....napravimo zaljev od :
3dcl.mlijeka,
1 zlicice soli
1 zlicice maslaca ili margarina....
vrucim zaljevom zalijemo vrucu tikvenjacu....ne vracamo u pecnicu....
-dok je topla,dobra je za jesti....ali kad je hladna,odlicna je....tad se osjeti sva slast tikvice....


dobar tek...


1 komentar:

Unknown kaže...

Izvrstan prikaz, bas za mene. Hvala puno autoru <3