četvrtak, 18. prosinca 2008.

sampinjoni




sastojci:
1/2kg.sampinjona
sok od pola limuna
sol
1zlicica krusnih mrvica
malo margarina za przenje
priprema:
-odvojiti repove sampinjona(ne bacati ih)
-oguliti prvi sloj sampinjona(ne prati ih)
-ugrijati maslac i staviti sampinjone i posoliti ih...
-kratko ih proprzimo s obje strane(na jakoj vatri)pazite da margarin ne gori(smanjujte vatru u tom slucaju)...
-przene sampinjone izvadimo na tanjur...
-ocistimo repove sampinjona i proprzimo ih u istoj tavici...
-dodamo krusne mrvice i jos kratko proprzimo...
-dodamo limunov sok i cim zavri dodamo i kolutove sampinjona...
-sve skupa kratko proprzimo...
slika s preljevom:
izmiksamo veliku zlicu namaza od kikirikija sa salicom jogurta(salica veca za bijelu kavu)...
-prelijemo pecene sampinjone...
neobican okus sampinjona,vrijedi kusati...
dobar tek...

1 komentar:

Melita kaže...

Bas si bila vrijedna danas :)

Ovo je jednostavno, a bas bih volila probati, interesuje me kako se slaze sa kikirikijem... Izgleda super, obozavam sampinjone, a ima li neko da ne voli? :)