subota, 21. veljače 2009.

grah sa sudzukom



potrebni sastojci:
grah(kolicina po zelji)
povrce(cesnjak,luk,mrkva i paprika)
sudzuk(mozete staviti bilo sto od suhomesnatih proizvoda)ja ovdje ne mogu naci nista sto nije svinjsko(a svinjetinu ne koristim)
zacini(sol,vegeta,crvena paprika,papar)
priprema:
-grah ocistiti i dobro oprati...staviti da prokuha i procijediti...doliti ponovno vruce vode i staviti da se kuha
-povrce ocistiti i sitno isjeckati(sve osim paprike)papriku samo prepoloviti i staviti,te ju nakon sto je kuhana izvaditi iz graha(paprika ima koricu koja i nije bas ugodna kad se,,seta,,po grahu)...
-ocisceno i isjeckano povrce dodati u grah...ja dodam i 2zlice maslinovog ulja... pustiti pokriveno da kuha,na laganoj vatri,sve dok grah ne omeksa...dolijevati vrucom vodom...pred sami kraj kuhanja dodati sudzuk isjecen na kockice,te kuhati jos oko 10-ak min.
-kada je grah omeksao(kuhan vec)pojacati vatru i kuhati na jakoj vatri oko 10-15min. dodati zacine...
grah ne zaprzavati jer nije potrebno...
nije neka umjetnost skuhati grah,ali eto nek se nadje i ovaj receptic,tko zna,mozda nekome i zatreba...u grah mozete dodati i svjeze komade mesa(sa kostima ili bez)kobasice itd.a moze proci i bez mesnoga(solo)
dobar tek...

2 komentara:

Stevo kaže...

Znaš šta, ja ovo krstim Pasulj čorba, malo gušća, premda znam da nisam u pravu. Medjutim, kada je ovo jelo na mom stolu... Pa to ti je tako da ja počnem sa kuvanjem u osam uveče, gotovo je oko ponoći, ja pojedem dva-tri-četiri tanjira, posle nasanjam sve i svašta, ali za ručak mi ostane tanjir i pó. Šta onda bolje da ima čovek u životu. Grah je, sa sudžukom ili bez, svakako grah!

pull kaže...

:)
kakav to grah kuhas,tako dugo...
ja pripremam samo tresnjevac i gotov je za 90min.tocno
grah nije domaci,pa mozda i zbog toga(iz Kanade)a bijeli grah neznam niti pripremiti bas nesto,ovaj sareni mi je zakon(volim i zuti,naj bolje mirise)