nedjelja, 22. veljače 2009.

rizoto s pilecim prsima



sastojci:
1/2kg.pilecih prsa
300gr.bukovaca(mogu i sampinjoni)
250gr.rize
zacini:sol,vegeta,senf,ulje,suhi persin
ovo se jos moze nazvati i brzi obrok,potrebno je svega 30-ak.min.za pripravu...
priprema:
-pileca prsa i bukovace isjeci na komadice i staviti da se przi,na malo ulja...dodati,sol,vegetu i senf(malu zlicicu),te prziti dok ne porumeni
-dodati vode,toliko da prekrije meso...rizu ocistiti i oprati te istresti u posudu u kojoj se priprema meso i gljive...dodati jos i persin(mali prstohvat)i pustiti da kuha dok se riza ne skuha...
-visak vode ce ukuhati dok se riza kuha...

dobar tek...

Broj komentara: 7:

Stevo kaže...

Pa, brzi obrok, nešto slično ovome, ali samo s rižom! Ako je juče bilo pečenog mesa, onda je verovatno ostalo dosta safta, iseckaj luk, dinstaj dve-tri minute, zvizni pirinač (koji uopšte nije jeftin) i kad je kuvano, imaš ručak za siromaha.

pull kaže...

:)
pa ti bi mogao i koji receptic postaviti...nije na odmet,uvijek nekome treba,a ovo tvoje je dusu dalo za iskoristiti meso od jucer,a da nije na isti nacin ;)

Stevo kaže...

Nisam mislio na meso od juče, već ono juče pojeli meso, ali je ostalo safta od jučerašnjeg mesa, e onda u to seckani luk, pa pirinač, riža... sjajna klopa.

pull kaže...

ahaaaaaa....ali ja bacam saft,cim nema mesa,a vidi kako ti to iskoristis...svaka cast...kazem ja napisi koji recept :)

Sabba kaže...

Zelim samo da pohvalim vase recepte, svaka cast. Godinama kuham i uzivam u kuhanju i moram priznati da sam uzivala u pripremi hrane po vasim receptima.Ovo sto vi radite je zaista prekrasno. Svaka cast

Sabba

pull kaže...

hvala sabba,na ovom blogu jos postavljam slike koje su,,isparile,,trenutno su recepti malo ne pregledni,ali doci ce sve na mjesto(ako Bog da)trenutno nemam bas puno vremena(farbam stan)s obzirom da sama farbam(muz ne stigne)previse mi je jos i fotkati i pisati(postavljati na blog)sve sto trenutno pripremam,tako da je sada mala pauza...hvala ti jos jednom na javljanju i hvala sto kuhas po mojim receptima :)

Sabba kaže...

ma samo ti nastavi onoliko koliko mozes i koliko ti slobodno vrijeme dopusta. drzim ti fige da ti sve uspije onako kako si naumila.
pozdrav i sretno