subota, 24. siječnja 2009.

kljukusa(Zenicki kraj)


potrebni sastojci:
8cesnja cesnjaka
400ml.mlijeka
600gr.brasna(glatko)
700ml.vode
sol,ulje,maslac...
priprema:
oljustite 7-8 cesnja cesnjaka...isjecite na listice i stavite kuhati u 1dcl.vode,sve dok voda ne ukuha...kad nestane vode,dodajte 400ml.mlijeka,dva prstohvata soli(pazite na sol,bolje malo nego previse)...dok mlijeko ne zakuha,u manju posudu umutite zlicu brasna(veliku) sa 1 dcl.vode(nek nema grudvica)...kad mlijeko zakuha, polako sipamo vodu s brasnom i mjesamo(1 min.)...skinimo s vatre i dodajmo zlicicu maslaca...
tijesto:
brasno(glatko) 2 zlicice soli(male,ne vrhom pune) 700ml.vode(hladne) sve dobro umutiti(izlupati) ne mikserom,nego zlicom....u tepsiju stavite zlicu ulja i ugrijte je u pecnici(par sekundi)da se pita ne zalijepi za tepsiju...

tjesto izlijte u tepsiju i pecite u zagrijanoj pecnici(250*) dok ne porumeni...izvadite pecenu pitu,poprscite vodom i pokrijte nek malo omeksa...

trgajte komadice,velicine zalogaja i stavljajte u tanjur, prelijte vrucim umakom dobar tek...

Nema komentara: