nedjelja, 25. siječnja 2009.

srneca ledja by veramu


ovaj kolac sam,do sada pravila jedno 15-ak puta...ODLICAN je...
do sada sam ga pravila u kalupu,pa je i slicio ledjima,sada sam ga pravila u plehu i sjekla na kocke,u svakom slucaju ni jednom nije razocarao :)
moja zapazanja su sljedeca:prvi puta mi je smjesa ispala jako rijetka,ali se svejedno lijepo ispekao,zeznula sam sama,jer sam miksala smjesu do kraja,iako pise da se zadnji sastojci umjesaju zlicom,vec sljedeci puta je bio savrsen...
dodala bi samo ovo:nemoguce ga je ispeci na 220*( u mojoj pecnici) izgorio bi...ja ga pecem na 220*samo dok malo porumeni i onda smanjim na 180* i pecem do kraja...prednost mu je ta,sto se moze jesti vec nakon 5min. cim malo ohladi,moji ga obicno tako i pojedu,nemogu cekati hladjenje...
brzo,jednostavno i jeftino(bas onako kako ja i volim)
sada sam pravila duplu kolicinu,pa je ostalo par komadica koji su se ohladili :)
hvala ,Vera,za ovaj receptic....

2 komentara:

Vera kaže...

Bas sam pocastvovana!Kao da sam znala i ja sam za vikend pravila krofne iz pecnice i stavila fotke na Coolinariku.
Hvala Puli na poverenju!

pull kaže...

:)
kao po dogovoru,ja sam vec davno mislila staviti sliku od ovog tvog recepta,ali nikada nije ostalo nis za fotkanje,evo konacno uhvatih par komadica...
gledala sam krofne-krafne,na coolki odlicno su ti ispale,puuuuno bolje od mojih,kako nisam prijavljena na coolku nisam niti komentirala,ali evo jesam ovdje...
hvala tebi :) :) :)