subota, 10. siječnja 2009.

kolac 6-tica

potrebni sastojci:
6 jabuka(polu kiselih)
6 jaja
6 zlica ulja
6 zlica brasna
malo cimeta,1/2praska za pecivo 1 vanilin secer
12zlica secera
glazura:
100gr.cokolade(za kuhanje)
1dcl.slatkog vrhnja
6zlica ulja
priprema:
1.oljustimo jabuke i izribamo na ribez,posipamo sa 6 zlica secera, malo cimeta i promjesamo...ostavimo nek stoji...
2.izmiksamo 6 jaja sa 6 zlica secera(miksamo 3 min)
3.dodamo 6 zlica brasna,vanilin secer i 1/2 praska za pecivo i kratko miksamo
4.izlijemo smjesu u namasceni pleh ili tepsiju(promj.30) i pecemo u zagrijanoj pecnici(250*)5min.

5.izvadimo iz pecnice i poslazemo ribane jabuke(sok koji su jabuke pustile,nemojte stavljati)...
6.vratite u pecnicu(temperaturu smanjite na 180*)nek se pece jos 20min.
7.izvadite nek se malo hlade i napravite glazuru
8.na laganoj vatri otopite cokoladu,dodajte slatko vrhnje i ulje,mjesajte dok ne nastane glatka smjesa...
9.prelijte odmah preko kolaca i odmah isjecite
10.kolac dobro ohladite i ukrasite ako zelite(slagom)bolje je bez slaga,tada se jabuka bolje osjeti


dobar tek...


Nema komentara: