petak, 6. veljače 2009.
peciva sa hrenovkama i sirom
potrebni sastojci:
1/2 kg brasna
250ml.mlakog mlijeka
1 suhi kvasac
zlicica soli
zlicica secera
1 jaje(i jedno za premazivanje)
50gr.margarina(rastopljenog)
mala salica ulja(za crnu kavu) ili ako vam je lakse (4 velike zlice)
2 zlice kiselog vrhnja
sir,hrenovke ili nesto po izboru za punjenje...
priprema:
-u posudu za mjesanje stavimo,brasno,suhi kvasac,zlicicu secera i zlicicu soli,promjesamo....u brasno izlijemo,toplo mlijeko i stavimo jaje,jaje malo razlijemo u mlijeku(prstima)...
-dodati kiselo vrhnje i rastopljeni margarin i zamjesiti tjesto....kad je tjesto izradjeno(lagano zamjeseno)dodamo ulje i mjesimo jos par min....nek se ulje izgubi u tjestu....
-ostavimo tjesto da odmara 15 min. nakon sto je tjesto odstajalo,odredjeno vrijeme,stavimo ga na pobrasnjenu povrsinu i oblikujemo 2 lopte...
-razvaljamo tjesto i isjecemo kao komade za pizzu(o broju komada i velicini kiflica odlucujete sami)...
-mozete ih puniti cime god zelite....ako je fil tekuci ili ce se rastopiti prilikom pecenja,rubove zavrnete prije motanja....ja sam stavila sir i hrenovke
-mozete ih ostaviti i bez nadjeva(odlicne su)ako stavite hrenovke unutra,na isti nacin rubove savijte prije motanja...tako ce vam hrenovka biti na samom vrhu(nema praznog tijesta do pocetka hrenovke)....zamotane kiflice poslazite u namascenu tepsiju i pustite da odmaraju pola sata...
-nakon sto su odmorile,premazite ih razmucenim jajetom....ako zelite pospite ih sezamom ili s malo soli(bit ce fina hrskava,slana korica)....
-stavite ih u hladnu pecnicu i ukljucite na 200* pecite ih dok ne dobiju lijepu rumenu boju(dignut ce se prilikom pecenja) peku se od prilike pola sata(zavisi od vase pecnice)
dobar tek...
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
4 komentara:
Moram probati..
Lepo izgleda, ali ja imam problema sa rernom, pećnicom. I onda uve moram kod susetke... Ali, ona je lep dodatak ovim kiflama sa viršlama, znaš ono zvuči naški tu kod nas. Pozdrav.
Stevo,bas super,kod susjede na kavu,dok se peciva peku...
spojis ugodno i korisno :)
ajde vera,probaj...nadam se i slikama i komentaru,kakav god da je ;)
Objavi komentar