![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX3OsghNqhUu1iYLyO6m8fSKs6aUAe4DUrvhSHSiDnqG2jVcjPQSld6eZgIQuizV4kT3UtX4RUS69G3LvrAbp-Kac02uxbRywX4l2wolt-EUFSHo0aIgQPJeGXOuOOqZL_nH_NlpyQUYE/s320/grah1.jpg)
potrebni sastojci:
grah(kolicina po zelji)
povrce(cesnjak,luk,mrkva i paprika)
sudzuk(mozete staviti bilo sto od suhomesnatih proizvoda)ja ovdje ne mogu naci nista sto nije svinjsko(a svinjetinu ne koristim)
zacini(sol,vegeta,crvena paprika,papar)
priprema:
-grah ocistiti i dobro oprati...staviti da prokuha i procijediti...doliti ponovno vruce vode i staviti da se kuha
-povrce ocistiti i sitno isjeckati(sve osim paprike)papriku samo prepoloviti i staviti,te ju nakon sto je kuhana izvaditi iz graha(paprika ima koricu koja i nije bas ugodna kad se,,seta,,po grahu)...
-ocisceno i isjeckano povrce dodati u grah...ja dodam i 2zlice maslinovog ulja... pustiti pokriveno da kuha,na laganoj vatri,sve dok grah ne omeksa...dolijevati vrucom vodom...pred sami kraj kuhanja dodati sudzuk isjecen na kockice,te kuhati jos oko 10-ak min.
-kada je grah omeksao(kuhan vec)pojacati vatru i kuhati na jakoj vatri oko 10-15min. dodati zacine...
grah ne zaprzavati jer nije potrebno...
nije neka umjetnost skuhati grah,ali eto nek se nadje i ovaj receptic,tko zna,mozda nekome i zatreba...u grah mozete dodati i svjeze komade mesa(sa kostima ili bez)kobasice itd.a moze proci i bez mesnoga(solo)
dobar tek...