subota, 24. siječnja 2009.

kljukusa(kljucki kraj)



potrebni sastojci:
2-3glavice luka(srednje)
400ml.mlijeka
600gr.brasna(glatko)
700ml.vode
sol i ulje...
priprema:
1. luk isjecemo na sitno(ne presitno) i proprzimo na zlici ulja...mora dobro porumeniti...
2.kad porumeni,dodajte mlijeko i dva prstohvata soli...i nek zakuha...kad zakuha skinite s vatre...


tijesto:
isto kao i za zenicku kljukusu
1.brasno(glatko)

2 zlicice soli(male,ne vrhom pune)

700ml.vode(hladne)

- sve dobro umutiti(izlupati) ne mikserom,nego zlicom....
2.u tepsiju stavite zlicu ulja i ugrijte je u pecnici(par sekundi)da se pita ne zalijepi za tepsiju...
3.tijesto izlijte u tepsiju i pecite u zagrijanoj pecnici(250*) dok ne porumeni...
4.izvadite pecenu pitu,poprscite vodom i pokrijte nek malo omeksa...
5.trgajte komadice,velicine zalogaja i stavljajte u tanjur, prelijte vrucim umakom...




dobar tek...

Nema komentara: