potrebni sastojci:
1kg.hobotnice
maslinovo ulje(oko 0.5dcl)
2glavice luka(srednje)
malo ljute papricice(ako volite papreno)
2dcl.pasirane rajcice
jabucni ocat(oko 0,5dcl.)
2lovorova lista
5-6cesnja cesnjaka
sjeckani persin,sol i papar
ja sam dodala i kozice(gambere)ali,moze i bez njih
priprema:
1.ocicscenu i opranu hobotnicu stavimo u lonac i dodamo 1/2l.vode i kuhamo je na laganoj vatri oko 30min.(ne soliti je)
2.izvadimo na tanjur i pustimo nek ohladi(ne do kraja)
3.isjecemo je na komadice
4.na maslinovom ulju preprzimo luk(malo da omeksa)dodamo list lovora,sitno sjeckani cesnjak,i malo papricice,lagano prodinstamo(oko 5-7min.)
5.dodamo,pasiranu rajcicu,narezanu hobotnicu,dolijemo ocat(moze i vinski),dodamo vode tek toliko da prekrije sve sastojke i zacinimo solju i paprom...kuhamo na laganoj vatri dok hobotnica ne omeksa(po potrebi dodajemo po malo vode)persin dodamo na samom kraju...
6.ako zelite dodati i kozice,dodajte ih malo prije kraja kuhanja(oko 15min. prije)
7.servirajte uz palentu...
dobar tek...
petak, 30. siječnja 2009.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
3 komentara:
Pa, tyuj još jednom: Hobotnice, ili ca, najeo sam se 74 ili 75 godine prošloga veka, stoleća. Na Lastovu služija armiju. Bilo pa prošlo. Znaš, da nije bilo ovih... Politika ne ide skupa sa klopom. A danas, malo bi mi bilo nezgodno da žvaćem hobotnicu, sipu, zubi mi nestali sa bivšom državom; ali to ne znači da se ne bih potrudio pojesti ovaj obrok. Pozdrav iz Subotice.
hahahahahahahha....
ma za ovo ne trebaju zubi,vjeruj mi...
palenta klizi sama od sebe,a hobotnica omeksala i sitno sjecena...malo tamo,malo vamo i progutas :) :) :)
Verujem ti na reč. Još jednom pozdrav iz Subotice.
Objavi komentar