petak, 30. siječnja 2009.

brudet od hobotnice

potrebni sastojci:
1kg.hobotnice
maslinovo ulje(oko 0.5dcl)
2glavice luka(srednje)
malo ljute papricice(ako volite papreno)
2dcl.pasirane rajcice
jabucni ocat(oko 0,5dcl.)
2lovorova lista
5-6cesnja cesnjaka
sjeckani persin,sol i papar
ja sam dodala i kozice(gambere)ali,moze i bez njih
priprema:
1.ocicscenu i opranu hobotnicu stavimo u lonac i dodamo 1/2l.vode i kuhamo je na laganoj vatri oko 30min.(ne soliti je)
2.izvadimo na tanjur i pustimo nek ohladi(ne do kraja)
3.isjecemo je na komadice
4.na maslinovom ulju preprzimo luk(malo da omeksa)dodamo list lovora,sitno sjeckani cesnjak,i malo papricice,lagano prodinstamo(oko 5-7min.)

5.dodamo,pasiranu rajcicu,narezanu hobotnicu,dolijemo ocat(moze i vinski),dodamo vode tek toliko da prekrije sve sastojke i zacinimo solju i paprom...kuhamo na laganoj vatri dok hobotnica ne omeksa(po potrebi dodajemo po malo vode)persin dodamo na samom kraju...
6.ako zelite dodati i kozice,dodajte ih malo prije kraja kuhanja(oko 15min. prije)
7.servirajte uz palentu...




dobar tek...

3 komentara:

Stevo kaže...

Pa, tyuj još jednom: Hobotnice, ili ca, najeo sam se 74 ili 75 godine prošloga veka, stoleća. Na Lastovu služija armiju. Bilo pa prošlo. Znaš, da nije bilo ovih... Politika ne ide skupa sa klopom. A danas, malo bi mi bilo nezgodno da žvaćem hobotnicu, sipu, zubi mi nestali sa bivšom državom; ali to ne znači da se ne bih potrudio pojesti ovaj obrok. Pozdrav iz Subotice.

pull kaže...

hahahahahahahha....
ma za ovo ne trebaju zubi,vjeruj mi...
palenta klizi sama od sebe,a hobotnica omeksala i sitno sjecena...malo tamo,malo vamo i progutas :) :) :)

Stevo kaže...

Verujem ti na reč. Još jednom pozdrav iz Subotice.