zamjesimo tjesto:
1/2kg.brasna
2 zlicice soli(male cajne,ne vrhom pune)
300ml.vode
pustimo da odmori 15-ak min.
2.podijelimo na dva djela,oblikujemo jufke
3. jufke malo razvaljamo i stavimo u namascenu posudu i premazemo zlicom ulja(svaku posebno premazati)
4.pustite da stoji 20min.razvucite....
vidi jufke za pocetnike
-u zdjeli umijesajte 600g.svjezeg sira(na kutiji pise samo,,svjezi sir,,)...4 jaja i zlicicu i pol soli(malu cajnu,ne vrhom punu)....izmijesajte(ne lupati,ne miksati)samo izmjesati,da se smjesa ujednaci....
5.fil stavljajte na rub,razvucene,jufke i zarolajte(na mom stolu se zarola,tocno 11 puta)...presjecite tik uz jufku,zamotate kolut na stolu i prebacite u tepsiju
6.svaku sljedecu dodajete na ovu(tamo di zavrsava predhodni dio) i popunite tepsiju...
vidi motanje jedna do druge
ili na ovaj nacin kao burek,svaka za sebe...
7.pecite u zagrijanoj pecnici,dok lijepo ne porumeni....ovu pitu NE zaljevate...samo poprscite hladnom vodom i pokrijte....sirnica se inace zaljeva(ali samo ako su jufke razvijane sa oklagijom)ove jufke su pretanke... i kad sir dodje u dodir sa vecom kolicinom vode i povuce ove tanke jufke,nastaje mekana smjesa....
dobar tek...
Broj komentara: 11:
eh odavde nas niko nece otjerati.... :)
imas pravo,profesorice ;)
Eh Puli: "Zamijesimo tijesto.." s tim riječima započinju tvoji recepti na mojem kompjutoru (fail Puli). Hvala ti na divnim i uspjelim jelima: sirnici, bureku, prpnjači... na drugo se tek spremam, pa ti javim. Na kraju, dobro je da si se odlučila za blog, sama ćeš biti svoja majstorica.lijep pozdrav i ugodnu noć. Umag-0280
ej,umag :) ....hvala ti na javljanju....jos se uhodavam oko svega...nemam nista,od slika i recepata,koje sam pisala...sve radim,nanovo....jesam,smotana....
Draga Puli,
jako sam srecna sto si opet na net-u i sto mogu ponovo uzivati u tvojim receptima.
Poljubac!!!!!!!!!!!!!!
MILA
Eh smotana si ko tvoja sirnica :):):)
Ovo su ti rijeci dobrodoslice na blogsferu, znas !
Neka te u nasem svijetu bloga, ima nas koji smo jos uvijek amateri u tome ali se podrzavamo i citamo jedni druge. Ovdje pises ono sto tebi odgovara i lezi.
Samo naprijed, Puli!
Pozdrav sa sjevera :)
Bravoo puli.jedva cekam kad ce drugi recepti pa da se bacam u akciju.Juce sam pravila kupusnjacu a danas maslenicu i sta da ti kazem..ma carica si.Pozdrav..Sanela
svaka,cast,cure....bas sam,sretna,da ste,se javile....recepti,stizu polako:)
e sad mi je srce na mjestu :D......dobro dosla u svijet bloga ..anam :D
Draga Puli, hvala ti na svim tvojim receptima.Zaista sam uzivala dok sam ih pravila i radovala se svakom tvom novom receptu.Bas mi je drago da si odlucila da napravis svoj blogg.Veliki pozdrav od Olge.
Hvala ti Puli. Baš jučer radih sirnicu i bila je vrhunska! Samo tako nastavi, ima nas puno željnih tvojih novih recepata. Uvijek si to savršeno pojasnila i uslikala.
Objavi komentar