subota, 21. veljače 2009.

pita sa paprikama





1/2kg.paprika
3jaja
10zlica brasna
pola praska za pecivo
ulje,sol,kiselo vrhnje
priprema
-paprike,operite i ocistite od sjemenki...sameljite kratko u sjeckalici ili isjecite na sitno(da se ne osjeti ljuskica,kad je peceno)
-dodajte jaja,dva prstohvata soli(ili zlicicu i pol,cajnu malu,ne vrhom punu) prasak za pecivo i brasno...umjesite zlicom,samo da se smjesa izjednaci

-smjesu izlijte u namascenu tepsiju i poravnajte zlicom(tepsija,prom.28)
-stavite peci u zagrijanu pecnicu(250*) dok lijepo ne porumeni(nek ne uhvati jaku boju,da se ipak osjete,paprike)...kad je pecena,premazite je s malo vrhnja(mozete je vratiti u pecnicu da se vrhnje jos zapece,a i ne morate)

servirajte uz neku od salata...moze posluziti kao glavno jelo ili prilog uz nesto mesno...





dobar tek...

1 komentar:

Stevo kaže...

Pa dobro, nisam baš neki ljubitelj pita ovakvih i onakvih, ali kada već nije pita s jabukama, slatko dakle, već se koristila i so, meni nakon obroka je dosta prstohvat pive, one od dve litre, a mi je krmačom nazivamo. Pa dobro, dohvatim s dva prsta bocu... Ih što život zna da bude lep, jelte!