utorak, 24. veljače 2009.

tufahije




sastojci:
6-8jabuka(delises)
1kg.secera
1/2l.vode
1 slag(u vrecici)
50gr.ljesnjaka 80gr.badema(listici)umjesto,ljesnjaka i badema,mozete staviti samo orahe
za ukrasavanje koristite sto god zelite:visnje,cokoladne mrvice,mljevene orahe itd.moze i bez ukrasavanja...
priprema:
- secer stavimo kuhati sa 1/2l.vode... dok se kuha,oljustimo jabuke i izdubimo sredinu...
-jabuke odmah stavimo kuhati u sirup od secera i vode,tocno 12min. izvadimo ih iz sirupa i ostavimo nek se hlade 30min. pripremimo fil...izmiksamo slag i u njega dodamo,mljeveni badem(onaj u listicima je bolji kad se samelje) i mljeveni ljesnjak(ili orahe)...izmjesamo zlicom ...

-jabuke punimo malom zlicom ili spricom...
-na kraju ih ukrasimo slagom(vrh jabuka)...
-prilikom serviranja,polijemo,tufahije sirupom(u kojem su se kuhale jabuke) ostane dosta sirupa,pokusala sam kuhati u manjoj kolicini,ali onda moram kuhati u manjoj posudi,i unutra mi stane samo 2 jabuke...ja se odlucim na ovu soluciju(sirup cu iskoristiti za hurmasice)....
napomena:
ako zelite sladje tufahije,dodajte par zlica ,secera, u orahe(punjenje)po meni nije potrebno...

Nema komentara: