subota, 10. siječnja 2009.

burek



sastojci:
1/2kg.brasna
1/2kg.mljevenog mesa(junetina)
2male glavice luka
3zlicice soli,malo papra,malo ulja
300ml.vode
zaljev:
2dcl.vode,pola zlicice soli i zlicica margarina ili maslaca
priprema:
1.zamjesimo tjesto od 1/2kg.brasna 2 zlicice soli(male cajne) 300ml.vode
2.pustimo tjesto da odmara 15-ak min.podijelimo na 2 djela, malo razvaljamo,stavimo u namascenu posudu,premazemo uljem i pustimo da stoji jos 20min.
vidi jufke za pocetnike
3.pripremimo fil od 1/2kg.mljevenog mesa i 2 manje glavice luka(luk sitno isjeckajte)dodajte,zlicicu soli i malo papra(ili malo vise,ako volite papreno)dobro promjesajte(rukom)



4.razvucite jufku,poslazite fil na rub jufke,zarolajte,presjecite tik uz rub zarolane jufke i oblikujte burek kao i kod krumpiruse samo oblikujete duguljasto,ne okruglo...stavite u namascenu tepsiju i prelijte s malo ulja...

ovdje imate prikaz i slaganog bureka...razvaljane jufke isjecete na velike kocke i pustite da se kratko prosuse...stavljate jufku,smjesu mesa i pomastite...na kraju slaganja kore pomastite...

5.pecite u zagrijanoj pecnici(220*),sve dok ne dobijete lijepu rumenu boju.... napravite zaljev od 2dcl.vode,pola zlicice soli(ili cijela ali ravna,ne puna) i zlicice maslaca ili margarina...nek zavri...zalijte vruci burek i vratite u pecnicu na 3 min.ako je ostalo vode u tepsiji iscjedite ju van...ili izvadite bureke u drugu suhu posudu(da ne budu pre mekani)(osim ako volite premekane)
dobar tek...

Nema komentara: