potrebne namirnice:
1kg,junetine(plecka bez kosti)
3velike glavice luka
2cesnja cesnjaka
zacini(sol,ulje,crvena paprika,vegeta)
zlica senfa
priprema:
luk isjeci,posoliti(2 zlicice soli)dobro izmjesati(rukom)i pustiti da stoji 2-3min.
-na zagrijano ulje staviti luk(2zlice ulja,velike)smanjiti vatru i pokriveno dinstati oko 5min.
-meso isjeci na prutice
-kada smo dodali sve meso,dodati i vegetu,zlicicu paprike(slatke),i senf....promjesati...
-ne smanjivati jos vatru....cjelo vrijeme mjesati....
-cesnjak isjeci na listice i dodati u smjesu....
-prziti na jakoj vatri,sve dok tekucina,ne ispari...
-kad je tekucina isparila,dodati 4dcl,vruce vode...promjesati....smanjiti vatru....
-dinstati oko 90min....ne vise mjesati...samo protresti serpu,nekoliko puta,da ne bi zagorilo....
-paziti na to,da meso mora biti pokriveno vodom,samo pokriveno,dakle,ne da pliva u vodi...
-uvijek dodavati vrucu vodu,hladna voda je shok za sadrzaj u serpi(loncu)u tom slucaju dinstanje traje dosta duze....
-kad je gotovo provjerite,da li je dovoljno slano,ako ne dodajte,jos zacina....
dobar tek...
2 komentara:
Ovo me cini tako gladnom!
Pravim nesto slicno, ali kinesko jelo, pa ima soj sosa itd.
Super!
hvala na komentarima,medena :)
ja i kineska kuhinja nebo i zemlja...
nikad niti pokusala,pripraviti nesto kinesko...
volim izmisljati,dodavati,oduzimati...
u svaka doba dana,nekada i po noci mi dodje neka ideja i radim po toj ideji,pa kako god...obicno uspije :)
nisam bas skromna,hehe...
cini mi se,da je tvoj blog na engleskom jeziku ili se varam(nisam sigurna,ciji sam pregledala)
uglavnom,engleski ne znam,tako dobro,da bi se snasla...
Objavi komentar