srijeda, 7. siječnja 2009.
pileca corbica
potrebni sastojci:
2glavice luka
pilece meso(kolicina po zelji)
krumpir(oko 5 velikih krumpira)
sol,ulje,vegeta i pasirana rajcica
luk isjecite i kratko, proprzite, na 2 zlice ulja
-dodajte meso i jos kratko proprzite,na laganoj vatri
-izvadite meso i stavite krumpire(krupnije sjecene)
-przite dok se ne zalijepi za dno serpice(pazite da ne izgori)
vratite meso natrag u serpicu
-posolite,stavite malo vegete i dolijte malo vode
-vodu dolijevate,samo po malo(vrucu)da pokrije krumpire
-kuhate na laganoj vatri,dok krumpir malo ne omeksa
-sada pojacate vatru,dodate pasiranu rajcicu i na jakoj vatri kuhate dok se krumpir ne pocne raspadati(skasi se)
-provjerite jel dovoljno zacinjeno...
u corbicu mozete dodati i mrkvicu ili neko drugo povrce ili zacine,ja volim dobre stare recepte,jednostavno i ukusno...
dobar tek...
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar