potrebne namirnice:
1kg,junetine(plecka bez kosti)
3velike glavice luka
2cesnja cesnjaka
zacini(sol,ulje,crvena paprika,vegeta)
zlica senfa
priprema:
luk isjeci,posoliti(2 zlicice soli)dobro izmjesati(rukom)i pustiti da stoji 2-3min.
-na zagrijano ulje staviti luk(2zlice ulja,velike)smanjiti vatru i pokriveno dinstati oko 5min.
-meso isjeci na prutice
-kada smo dodali sve meso,dodati i vegetu,zlicicu paprike(slatke),i senf....promjesati...
-ne smanjivati jos vatru....cjelo vrijeme mjesati....
-cesnjak isjeci na listice i dodati u smjesu....
-prziti na jakoj vatri,sve dok tekucina,ne ispari...
-kad je tekucina isparila,dodati 4dcl,vruce vode...promjesati....smanjiti vatru....
-dinstati oko 90min....ne vise mjesati...samo protresti serpu,nekoliko puta,da ne bi zagorilo....
-paziti na to,da meso mora biti pokriveno vodom,samo pokriveno,dakle,ne da pliva u vodi...
-uvijek dodavati vrucu vodu,hladna voda je shok za sadrzaj u serpi(loncu)u tom slucaju dinstanje traje dosta duze....
-kad je gotovo provjerite,da li je dovoljno slano,ako ne dodajte,jos zacina....
dobar tek...
Ovo me cini tako gladnom!
OdgovoriIzbrišiPravim nesto slicno, ali kinesko jelo, pa ima soj sosa itd.
Super!
hvala na komentarima,medena :)
OdgovoriIzbrišija i kineska kuhinja nebo i zemlja...
nikad niti pokusala,pripraviti nesto kinesko...
volim izmisljati,dodavati,oduzimati...
u svaka doba dana,nekada i po noci mi dodje neka ideja i radim po toj ideji,pa kako god...obicno uspije :)
nisam bas skromna,hehe...
cini mi se,da je tvoj blog na engleskom jeziku ili se varam(nisam sigurna,ciji sam pregledala)
uglavnom,engleski ne znam,tako dobro,da bi se snasla...